5

Związek emerytów i rencistów pożarnictwa RP w Oświecimiu
  • 11 października 2017

    Prezes koła: Edmund Kalfas

     

    Doskonałe warunki pobytowe, bardzo dobra współpraca, bardzo sprawne, profesjonalne i rzetelne realizowanie programu wczasów oraz miła obsługa zasługują na uznanie. Dziękujemy za miły pobyt i wspaniale spędzony czas wakacji. Biuro w pełni spełniło warunki umowy, zgodnie z przedstawioną przez siebie ofertą. Bardzo dobra i sprawna organizacja oraz zadowolenie uczestników imprezy pozwala rekomendować Firmę jako wiarygodnego organizatora wypoczynku.

5

AKKT Akademicki Klub Karate Tradycyjnego
  • 27 kwietnia 2018

    Prezes: Jarosław Mejer

     

    Dziękujemy za zapewnienie bezpiecznej podróży, za miłe i gościnne przyjęcie, dziękujemy za przesympatyczną Panię Rezydentkę, która potrafiła zainteresować młodzież historią Grecji. Dziękujemy również za zorganizowanie ciekawych i wesołych wycieczek urozmaicających pobyt w Grecji.
    Młodzież z AKKT Toruń była tak zachwycona pobytem i gościnnością Pana Wojciech, że postanowiła powrócić w następne wakacje w 2018 w powiększonym składzie.
    Serdecznie dziękujemy i pozdrawiamy z Torunia.

5

Stowarzyszenie Emerytów i Rencistów w Żelechowie
  • 16 marca 2018

    Prezes koła: Witold Waldemar Rybitwa

     

    Pragniemy podzielić się opinią na temat pobytu naszej grupy seniorów na wycieczce do Grecji, zorganizowanej przez Biuro Podróży Szavel Travel Wojciech Szavel. Wszyscy nasi uczestnicy wycieczki pragną podziękować Panu Wojciechowi i Pani Ilonie Kowalczuk (pilotowi naszej wycieczki) za super organizację.
    Pobyt w Grecji długo pozostanie w naszej pamięci. Z całą pewnością polecamy to biuro podroży wszystkim, którzy chcą się wybrać na wycieczkę do Grecji.

5

Orkiestra Dęta Ochotniczej Straży Pożarnej w Słupcy
  • 05 maja 2018

    Wiceprezes: Joanna Gajdzińska

     

    Wszystkie aspekty organizacyjne były na najwyższym poziomie. Pensjonat odznaczał się bardzo miłą obsługą, pokoje były czyste, dobrze wyposażone, posiłki zawsze świeże i smaczne. Organizatorzy w sposób profesjonalny zrealizowali swoje zobowiązania wobec wypoczywających, dbali o każdy szczegół, zaspokajali wszystkie prośby uczestników, służyli radą i pomocą. Z pełnym przekonaniem polecamy innym Biuro Podróży Szavel Travel Wojciech Szawel z Łodzi.

5

Świebodzińska Orkiestra Dęta
  • 18 kwietnia 2018

    Dyrektor Świebodzińskiego Domu Kultury Stanisław Mosiejko

     

    Wyjazd do Grecji był w pełni zgodny z ofertą. Pokoje w pensjonacie były czyste i dobrze wyposażone; uczestnicy otrzymywali świeże i smaczne jedzenie, które w zupełności pokrywało zapotrzebowanie tak młodszych, jak i starczych członków orkiestry. Organizatorzy dbali też o naszą rozrywkę, służyli cennymi radami oraz przygotowali dla nas wycieczki, prowadzone przez kompetentnych przewodników. Do dziś członkowie zespołu z chęcią rekomendują wyjazd zorganizowany przez Biuro Podróży Szavel Travel Wojciech Szawel i z nutą nostalgii wspominają wspaniałe wakacje w Grecji.
Opinie o Szavel Travel Wojciech Szawel Orkiestra Wyszków

5

Młodzieżowa Orkiestra Dęta OSP w Wyszkowie
  • 15 sierpnia 2015

    Prezes: Franciszek Józef Bieganowski

     

    Serdecznie dziękujemy za wspaniałą organizację wypoczynku naszej grupy na warsztatach muzycznych w Grecji. Warunki pobytu, wyżywienie oraz zorganizowane wycieczki fakultatywne spełniły nasze oczekiwania. Dziękujemy także za zapewnienie kompetentnego pilota wycieczek oraz profesjonalnych i życzliwych kierowców. Życzymy wszelkiej pomyślności w życiu osobistym i zawodowym.

5

Towarzystwo Przyjaciół Dzieci
  • 10 kwietnia 2018

    Wiceprezes: Iwona Bachmat

     

    Kolonie letnie dla dzieci i młodzieży zostały perfekcyjnie przygotowane i zrealizowane, zarówno pod względem merytorycznym jak i organizacyjnym – hotel, autokar, wyżywienie nad wyraz spełniły nasze oczekiwania. Na uwagę zasługuję bardzo miły i profesjonalny personel oraz smaczne i zawsze świeże posiłki. Wzajemna współpraca TPD Oddział Wawer z Biurem Turystycznym Szavel Travel Wojciech Szawel z Łodzi przebiegła bez zastrzeżeń i zgodnie z naszymi oczekiwaniami.
Rekomendacje Szavel Travel Wojciech Szawel UOTW Warszawa

5

Uniwersytet Otwarty Trzeciego Wieku w Warszawie
  • 07 maja 2018

    Kierownik UOTW: Elżbieta Kowalska

     

    Czas spędzony w Pantelejmonas był niezapomniany, wypełniony wieloma atrakcyjnymi wycieczkami prowadzonymi przez niezawodną panią Ilonę Kowalczuk . Zatęskniliśmy za ciepłą, domową atmosferą, miłymi, życzliwymi ludźmi i dlatego wybieramy się powtórnie do ośrodka pana Wojciecha już w czerwcu tego roku. Za pobyt w czerwcu 2015 roku serdecznie dziękujemy i do zobaczenia w Pantelejmonas już za miesiąc.

5

Ełcki Uniwersytet Trzeciego Wieku
  • 17 sierpnia 2016

    Prezes: Elżbieta Koc

     

    Pragnę serdecznie podziękować za zorganizowanie profesjonalnego pobytu dla naszych seniorów w 2013 oraz w 2016 roku. Wysoki poziom merytoryczny i logistyczny usługi, troska o pełne bezpieczeństwo i miłą atmosferę podróży, co w sytuacji seniorów ma bardzo duże znaczenie, sprawiły, że pobyt w Grecji na długo pozostanie w naszej pamięci i pozostawi niezapomniane wrażenia. Wszystkie zobowiązania wynikające z umowy zostały w sposób prawidłowy przeprowadzone, co świadczy o Waszej rzetelności i pełnym profesjonalizmie. Państwa Biuro będziemy gorąco polecać.

5

Giżycki Uniwersytet Trzeciego Wieku
  • 05 września 2014

    Prezes: Anna Danilewicz

     

    W związku ze zbliżającymi się wakacjami chciałabym polecić Państwu Biuro podróży Szavel Travel. Spędziliśmy w Grecji w Panteleimonas wspaniały czas. Poddaliśmy się urokowi greckiego klimatu i gościnności przesympatycznych gospodarzy, którzy otoczyli nas troskliwą opieką. Samo miasteczko bardzo urokliwe z piękną plażą i czystą lazurową wodą, położone pod masywem Olimpu. Wycieczka pozostawiła niezapomniane wrażenia.

5

Gołdapski Uniwersytet Trzeciego Wieku
  • 12 lipca 2017

    Prezes: Zofia Burel

     

    Serdecznie dziękujemy za wspaniale zorganizowany pobyt w Waszym Ośrodku, miłą obsługę, smacznie przyrządzane posiłki. Za dostarczenie wielu wrażeń duchowych, poznanie pięknych zabytków, przyjazną atmosferę. Chętnie skorzystamy z Waszych usług w przyszłości.

5

Uniwersytet Trzeciego Wieku z Kłaja
  • 18 kwietnia 2018

    Przewodnicząca UTW: Maria Chyl

     

    Piękny i zadbany hotel, położony blisko morza, wyśmienite jedzenie oraz cudowna obsługa. Ponadto atrakcje i wycieczki organizowane przez biuro przerosły nasze najśmielsze oczekiwania. Bez cienia wątpliwości możemy polecić skorzystanie z usług biura, dla którego klienci są najważniejsi. Kilka zaprzyjaźnionych z nami uniwersytetów, zachęconych opowieściami o naszym wspaniałym wyjeździe, już zdecydowało o podjęciu współpracy z biurem prowadzonym przez Pana Wojciecha, a nasz Uniwersytet w przyszłym roku planuje kolejny wyjazd, na który nie wyobrażamy się wybrać z innym biurem.

5

Uniwersytet Trzeciego Wieku w Lublińcu
  • 24 czerwca 2015

    Prezes: Roman Szafraniec

     

    Biuro Podróży Szawel Travel jako organizator wyjazdu wykazało się dużym profesjonalizmem oraz wysoką jakością świadczonych usług. Wszelkie zobowiązania wynikające z umowy zostały przeprowadzone rzetelnie i terminowo. Pragniemy poświadczyć pełne usatysfakcjonowanie ze współpracy przy przygotowaniu wyjazdu.

5

Mrągowski Uniwersytet Trzeciego Wieku
  • 30 kwietnia 2018

    Prezes: Halina Sawicka

     

    Organizatorzy wyjazdu świetnie się spisali i wywiązali ze wszystkich obietnic w stosunku do naszej grupy. Również nasz harmonogram wycieczek oraz innych zajęć był dostosowany do warunków pogodowych oraz możliwości uczestników. Biuro turystyczne Szawel Travel Pana Wojciecha Szawela i jego pracownicy nie tylko sprzedają usługę turystyczną, ale przede wszystkim dzielą się swoją miłością i pasją do Grecji i jej mieszkańców.

5

Uniwersytet Trzeciego Wieku w Opocznie
  • 20 czerwca 2016

    Prezes: Bogumiła Mazur

     

    Współpraca przebiegała na najwyższym poziomie. Biuro Turystyczne wykazało się dbałością o klienta i dużym zaangażowaniem. Wyjazdy były przeprowadzone zgodnie z zawartymi umowami, zarówno transport autokarem, zapewnienie zakwaterowania, wyżywienie, ubezpieczenie jak i zorganizowanie wycieczek fakultatywnych i zabaw integracyjnych. Z pełną odpowiedzialnością możemy polecić usługi Biura Turystycznego Szavel Travel.

5

Uniwersytet Trzeciego Wieku w Rykach
  • 02 sierpnia 2017

    Prezes: Zofia Polak

     

    Miła obsługa, smaczne wyżywienie, warunki zakwaterowania dobre, świetna organizacja wycieczek, które bardzo polecamy. Jest to niepowtarzalna okazja poznania wspaniałych zabytków Grecji, z przewodniczką posiadającą dużą wiedzę i władająca świetnie językiem greckim. Wakacje w Grecji były czystą przyjemnością, ucieczką od codzienności i pozostaną na długo w naszej pamięci.

5

Wawerskie Towarzystwo Uniwersytetu Trzeciego Wieku
  • 03 czerwca 2017

    Prezes: Teresa Bojanowicz

     

    W naszych turystycznych „wspominkach” z zachwytem i tęsknotą obecne są Meteory, stary kamienny Panteleimonas, niezapomniany rejs na Skiatos w archipelagu Sporady, grecki targ i greckie tańce; a także zupełnie wyjątkowy stosunek właściciela i pracowników Szavel – Travel do klientów – czuliśmy się jak oczekiwani goście – przyjaciele, a nie przedmioty zarobkowania.
Okręgowa-Sekcja-Emerytów-i-Rencistów-ZNP-referencja-tylkogrecja

5

Związek Nauczycielstwa Polskiego we Wrocławiu
  • 24 maja 2018

    Prezes: Irena Małkiewicz

     

    Zarząd Okręgowej Sekcji Emerytowi Rencistów Związku Nauczycielstwa Polskiego we Wrocławiu serdecznie dziękuje Kierownictwu Biura Podróży Szavel Travel i Pani Rezydent Ilonie Kowalczuk za profesjonalne organizowanie wczasów w Grecji. Nasi emerytowani nauczyciele już trzeci raz będą wypoczywać w Waszym ośrodku w 2018 roku. Dobre warunki lokalowe, smaczne i obfite posiłki, wiele ciekawych atrakcji oraz bardzo sympatyczna i miła obsługa sprawiają, że chce się tutaj wracać po raz kolejny. Wycieczki , zarówno te w pakiecie, jak i fakultatywne są bardzo dobrze przygotowane.
    Dlatego w imieniu moich emerytów serdecznie dziękuję Państwu za bogatą ofertę wczasów, za pełne zaangażowanie w to co robicie, aby wczasowicze czuli się komfortowo i bezpiecznie.

5

Uczniowski Międzyszkolnym Klub Sportowy „Volley 5” w Piotrkowie Trybunalskim
  • 05 września 2017

    Prezes: Jacek Kisiel

     

    Wyjazd przeprowadzony był zgodnie z zawartą umową. Transport autokarem, jak i zakwaterowanie i wyżywienie spełniły nasze oczekiwania. Chciałbym nadmienić profesjonalne wycieczki z udziałem pilotki — pani Ilony Kowalczuk oraz troskliwą opiekę przez cały czas pobytu. Z pełną odpowiedzialnością polecam usługi Biura Podróży Wojciech Szawel „ Szavel Travel”.

5

Uniwersytet Trzeciego Wieku w Zbąszyniu
  • 08 września 2017

    Prezes: Małgorzata Przybylska

     

    W Grecji nasza grupa znajdowała się pod opieką rezydentki Ilony Kowalczuk, która otoczyła nas serdeczną troską. Pani Ilona i Pan Wojciech Szawel z ogromną cierpliwością i zaangażowaniem reagowali na wszelkie prośby i uwagi wczasowiczów. Jestem przekonana, że słuchacze naszego UTW jeszcze skorzystają z oferty tego biura i wrócą do Grecji. Łączę serdeczne pozdrowienia i dziękuję za umożliwienie przeżycia nam „naszej wielkiej greckiej przygody”.

5

Stowarzyszenie SENIOR PLUS
  • 28 września 2018

    Prezes: Zbigniew Fedyczek

     

    Stowarzyszenie SENIORPLUS składa serdeczne podziękowania pracownikom Waszego biura za profesjonalne przygotowanie i realizację pobytu naszych członków w Grecji w miejscowości Panteleimonas.
Stowarzyszenie-SENIOR-PLUS-Częstochowa-OPINIA-TYLKOGRECJA-COM
TPD-Bialoleka-opinie-szavel-travel-wjciech-szavel

5

Towarzystwo Przyjaciół Dzieci Zarząd Dzielnicowy Warszawa Białołęka
  • 08 września 2017

    Prezes Zarządu: Beata Ciejka

     

    Bardzo dziękujemy za zaangażowanie i cierpliwość w przygotowaniu naszej kolonii. Dziękujemy również za zapoznanie nas z kulturą grecką, wspaniałe wycieczki na Skiathos, targ i masyw Olimpu. Wyjazd spędziliśmy bardzo miło, mam nadzieję, że będziemy mogli jeszcze z Panem współpracować.

5

Uniwersytet Trzeciego Wieku w Białymstoku
  • 05 maja 2018

    Członek Zarządu: Maria Waśkiewicz

     

    Panie Wojtku może to późno, ale na podziękowania chyba nigdy nie jest za późno. Chcę Panu podziękować za wspaniałe zorganizowanie imprezy w miejscowości Pantelejmonas na Riwierze Olimpijskiej. Mimo wszystkich przeciwności losu — z 40 osób zostało mi 15, dołączył nas Pan do grupy z Wrocławia, nie zmieniając kosztów przysłał po nas busa do Białegostoku i w drodze powrotnej.
    W trakcie pobytu zadbał Pan o atrakcje turystyczne proponując różne wycieczki krajoznawcze. Warunki zakwaterowania naprawdę dobre, pokoje 2-osobowe z kuchenka, lodówką, prysznicem. Jedzenie do oporu, trochę polskie, trochę greckie.Chcę zaznaczyć, że cena w stosunku do zaoferowanych usług była naprawdę niska.
UTW-Bialystok-opinia-o-Szvel-Travel-Wojciech-Szawel
UTW-Braniewo-rekomendacja-szavel-travel-tylko-grecja-com

5

Uniwersytet III Wieku w Braniewie
  • 15 czerwca 2017

    Prezes: Jerzy Wysocki

     

    Składamy serdeczne podziękowania dla Biura Podróży po Grecji – sympatycznemu Panu Wojciechowi Szawel oraz dla pilota – niezastępionej Pani Ilony Kowalczuk-Charalambidis za przekazanie nam swojej bogatej wiedzy o Grecji. Zawsze będziemy powracać wspomnieniami do spędzonego razem czasu z dużym sentymentem.

5

STOWARZYSZENIE POLICKI UNIWERSYTET TRZECIEGO WIEKU
  • 05 maja 2018

    Prezes: Halina Olejarnikc

     

    O biurze podróży „ Szavel-Travel”, Wojciech Szawel dowiedzieliśmy się z internetu. Zadzwoniliśmy do pana Wojciecha z chęcią uczestniczenia w tej wycieczce. Pan Wojciech Szawel z panią Iloną Kowalczuk przyjechali z Łodzi do Polic, żeby pomóc nam wszystko zorganizować. Uzyskaliśmy korzystną ofertę cenową. Zorganizowaliśmy grupę 94 osób i pojechaliśmy dwoma autokarami klasy lux. Obsługa w podróży jak i podczas pobytu była bardzo miła i serdeczna. Czas był zorganizowany wspaniale. Na wyżywienie też nie można narzekać, było urozmaicone i smaczne. Reasumując; wyjechaliśmy zadowoleni, dziękując p. Wojtkowi oraz p. Ilonie, za serdeczne przyjęcie. Polecamy z wielu powodów: miejscowość Panteleimonas urocza, warunki bardzo dobre,blisko do plaży, jedzenia pod dostatkiem i smaczne. Widać i czuć starania o satysfakcje klienta. Jeszcze raz dziękujemy za wszystko.
UTW-Police-rekomendacja-tylkogrecja
Agencja-Ekologiczna-ACER-OPINIE-O-SZAVEL-TRAVEL-TYLKOGECJA

5

Agencja Ekologiczna ACER w Zielonej Górze
  • 23 maja 2018

    Kadra

     

    „Wielu ludzi tak by chciało, by im lato tak zleciało, w pięknym miejscu, w pięknym kraju było Ci jak w raju. Nie myśl długo, nie rozpaczaj do Acera szybko wracaj”.

5

KLUB SPORTOWY „NAWA Skierniewice”
  • 15 września 2018

    Prezes: Marcin Sarna

     

    W imieniu zawodników Uczniowskiego Klubu Sportowego „NAWA Skierniewice” uczestniczących w obozie sportowo-rekreacyjnym w Grecji dniach 19-29 sierpnia 2018r. serdecznie dziękujemy za jego profesjonalną organizację. Jesteśmy bardzo zadowoleni z programu obozu, który dostarczył nam mnóstwo miłych wrażeń jak również podniósł nasz poziom sportowy. Szczególne podziękowania składam przewodniczce – pilotce Pani Ilonie Kowalczuk-Charalambidis. Jesteśmy pod wrażeniem Jej ogromnej wiedzy, którą przekazuje z niespotykaną pasją, jest osobą o bardzo wysokiej kulturze osobistej. Pozostajemy z nadzieją na dalsze dobre kontakty.